Thursday, 14 November, 2024

Hanuman Chalisa Lyrics | Hariharan | Shree Hanuman Chalisa (Hanuman Ashtak)

190 Views
Share :
Hanuman Chalisa Lyrics | Hariharan | Shree Hanuman Chalisa (Hanuman Ashtak)

Hanuman Chalisa Lyrics | Hariharan | Shree Hanuman Chalisa (Hanuman Ashtak)

190 Views

દોહા
શ્રી ગુરુચરણ સરોજ રજ નિજ મન મુકુર સુધારી
બરનઉ રઘુવર વિમલ જસુ જો દાયક ફ્લચારી
બુદ્ધિહીન તનુંજાનિકે સુમિરો પવન કુમાર
બલ બુદ્ધિ વિધા દેહુ મોહી હરહુ કલેશ વિકાર

ચૌપાઈ
જય હનુમાન જ્ઞાન ગુન સાગર
જય કપીસ તિહું લોક ઉજાગર
રામદૂત અતુલિત બલ ધામા
અંજલિ પુત્ર પવનસુત નામા

મહાવીર વિક્રમ બજરંગી
કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી
કંચન બરણ બિરાજ સુબેશા
કાનન કુંડલ કુંચિત કેશા
હાથ બજ્ ઓર ધ્વજા બિરાજે
કાંધે મુંજ જનેવું સાજે
સંકટ સુવર કેસરી નંદન
તેજ પ્રતાપ મહાજગ વંદન

વિદ્યાવાન ગુનિ અતિ ચાતુર
રામ કાજ કરિબે કો આતુર
પ્રભુ ચરિત્ર સુનિબે કો રસિયા
રામ લખન સીતા મન બસિયા
સુક્ષમ રૂપ ધરી સિયહી દિખાવા
વિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા
ભીમ રૂપ ધરી અસુર સંહારે
રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે

લાયે સંજીવન લખન જિયાયે
શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉર લાયે
રઘુપતિ કિન્હીં બહુત બડાઈ
તું મમ પ્રિય ભરતહિ સમ ભાઈ
સહન વદન તુમ્હરો જશ ગાવૈ
અસ કહિ શ્રીપતિ કંઠ લગાવૈ
સનકાદિક બ્રહ્માદિ મુનિસા
નારદ સારદ સહિત અહીસા

જમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે
કવિ કોવિદ કહિ સકે કહાં તે
તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિ કીન્હા
રામ મિલાયે રાજપદ દીન્હા
તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ માના
લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જાના
જુગ સહસ્ત્ર જો જન પર ભાનુ
લીલ્યો તાહિ મધુર ફલ જાનુ

પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી
જલધિ લાંધિ ગયે અચરજ નાહિ
દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે
સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે
રામ દુવારે તુમ રખવારે
હોત ન આજ્ઞા બિન પૈસારે
સબ સુખ લહૈ તુંમારી સરના
તુમ રક્ષક કાહુ કો ડરના

આપન તેજ સમ્હરો આપૈ
તીનો લોક હાંક રે કાપૈ
ભૂત પિશાચ નિકટ નહિ આવૈ
મહાવીર જબ નામ સુનાવૈ
નાસૈ રોગ હરે સબ પીરા
જપત નિરંતર હનુમંત બીરા
સંકટ તે હનુમાન છુડાવૈ
મન ક્રમ બચન ધ્યાન જો લાવૈ

સબ પર રામ તપસ્વી રાજા
તિનકે કાજ સકલ તું સાજા
ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ
સોઈ અમિત જીવન ફલ પાવૈ
ચારો જુગ પરતાપ તુમ્હારા
હે પરસિદ્ધ જગત ઉજિયારા
સાધુ સંત કે તુમ રખવારે
અસુર નિકંદન રામ દુલારે

અષ્ટસિદ્ધિ નૌ નિધિ કે દાતા
અસ બર દિન જાનકી માતા
રામ રસાયન તુમ્હરે પાસા
સદા રહો રઘુપતિ કે દાસા
તુમ્હરે ભજન રામ કો પાવૈ
જન્મ જન્મ કે દુખ બિસરાવે
અંત કાલ રઘુવર પૂર જાઈ
જહાં જન્મ હરિ ભક્ત કહાઈ

ઔર દેવતા ચિત્ત ના ધરઈ
હનુમત સેઈ સર્વ સુખ કરઈ
સંકટ કટે મિટે સબ પીરા
જો સુમિરે હનુમત બલવીરા
જૈ જૈ જૈ હનુમાન ગોસાઈ
કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નાઈ
જો સત બાર પાઠ કર કોઈ
છુટહિ બંદી મહાસુખ હોઈ

જો યહ પઢે હનુમાન ચાલીસા
હોય સિદ્ધિ સાખી ગૌરીસા
તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા
કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા
કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા

પવનતનય સંકટ હરન, મંગલ મૂર્તિ રૂપ
રામ લખન સીતા સહિત, હૃદય બસહુ સુર ભૂપ

English version

Doha
Shri Guru Charan Sarooja-raj
Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yashu
Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay
Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee
Harahu Kalesha Vikaara…

Chaupai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama…

Mahabir Bikram Bajrang
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesh
Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraj
Kaandhe moonj janehu sajai
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan…

Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya
Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramchandra ke kaaj saware…

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai
Sahas badan tumharo jas gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa…

jam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana
jug sahastra jo jan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu…

Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete
Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa…

Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae
Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam bachan dyan jo lavai

Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai
Charo jug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare…

Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa
Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai
Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee…

Aur Devta Chit na dharei
Hanumanth sei sarve sukh karehi
Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki naai
Jo sat bar path kare koi
Chutehi bandhi maha sukh hoi…

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera…
Keejai Nath Hridaye mein dera…

Pavan Tanay Sankat Harana,
Mangala Murati Roop…
Ram Lakhana Sita Sahit
Hriday Basahu Soor Bhoop.

Share :

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *